Giske Omsorgssenter Kjøkken
LOVER OG FORSKRIFTER
Myndighetene krever at virksomheten skal etterleve ”Lov om matproduksjon og mattrygghet mv
(Matloven) av 19.12.2003 ”.
I tillegg skal følgende forskrifter etterleves:
Forskrift om næringsmiddelhygiene (næringsmiddelhygieneforskriften)
Forskrift om vannforsyning og drikkevann (Drikkevannsforskriften)
Forskrift om internkontroll for å oppfylle næringsmiddellovgivningen
Forskrift om matinformasjon til forbrukerne (matinformasjonsforskriften)
Forskrift om identifikasjonsmerking av næringsmiddelpartier (Lotmerkingsforskriften)
ISO-Piloten AS sender ut melding ved endringer i lovverket som får betydning for virksomheten.
Forskrifter er tilgjengelig på internett: http://www.mattilsynet.no/mat_og_vann/matservering/sykehus_institusjon/?subTopic=36&s=forskrifter