Giske Omsorgssenter Kjøkken
Alle varer skal:
-
Tildekkes/emballeres
-
Merkes med produktnavn og produksjonsdato
-
Plasseres opp fra gulv
Temperaturkrav:
Kjøleenheter 0 - 4 °C
Fryseenheter -18° eller kaldere
Egg og mineralvann kan oppbevares sammen med grønnsakene på grønnsakskjøl
Bruk alltid eldste råvare først!
Regler for lagring og varerullering:
-
Lagre kartonger, esker ol opp fra gulv og ut fra vegg
-
Emballer og merk alle varer med varebetegnelse og dato
-
Fjern varer med utløpt holdbarhet
-
Varer med kortest holdbarhet plasseres fremst/øverst
-
Ferdig varmebehandlet mat oppbevares øverst
-
Varer til tining oppbevares nederst
-
Varer med allergener oppbevares i de nederste hyllen
Ovennevnte kontroll gjennomføres en gang pr uke.
Sjekkliste for datomerking, sporbarhet og rullering, benyttes.
Temperaturkontroll
Gjennomfør temperaturkontroll i alle kjøle- og fryseenheter ukentlig og registrer i 4.6.1 Temperaturregistreringer. Skjemaet arkiveres bak flik 2 i registreringsperm. Manuelle målinger gjennomføres ved at temperaturføler legges mellom varene.
Tiltak ved temperaturavvik på kjølevarer
Kjølevarer 6 - 12°C
-
Varene flyttes til annen kjøleenhet med riktig temperatur.
-
Reparatør tilkalles.
Kjølevarer varmere enn +12°C
-
Produktene kastes. Holdbarheten på lett bedervelige produkter er betraktelig nedsatt.Mange mikroorganismer formerer seg hurtig ved denne temperaturen
-
Kontakt reparatør
Tiltak ved temperaturavvik på frysevare
Frysevarer -11° - -15°C:
-
Plasser varene i annen fryseenhet
-
Kontakt reparatør
Frysevarer -10°Celler varmere:
-
Varene kan benyttes til egen produksjon i dag og i morgen dersom dette er hygienisk forsvarlig.
-
Merk varene og plasser i annen fryse eller kjøleenhet
-
Kontakt reparatør.
Ved temperaturkontroll for kjøle- og fryserom benyttes sjekkliste for temperaturkontroll.
Avviksbehandling
1. Beskriv avvik i avviksmelding under avvik i styringssystemet og send dette inn elektronisk. Teamleder vil deretter motta avviksskjema elektronisk.
2. Teamleder kjøkken behandler avviket og arkiver avviksmeldingen elektronisk i kvalitetsstyringssystemet.
3. Beskrivelse av avviksbehandling utføres er omhandlet under system – avvik i det elektroniske kvalitetsstyringssystemet.
Sjekklister:
LAGRING OG VARERULLERING PÅ INNKJØPTE OG EGENPRODSERTE VARER