
Giske Omsorgssenter Kjøkken

Kontroller alltid mottatte varer

Paller, ytteremballasje, hjul og vogner kan tilføre sykdomsfremkallende mikroorganismer inn i produksjonslokalene.
-
Fjern alltid ytteremballasje i varemottak
-
Unngå å ta inn paller i lager og produksjonslokalene
-
Desinfiser hjulene på vogner, kassehjul, trillebord regelmessig
VAREMOTTAK
Bestill kun varer fra leverandører som er godkjente leverandører av kommunen
Varemottak
-
Alle varer skal leveres i kjøkkenets varemottak
-
Kontroller at antall kolli stemmer med følgebrev
-
Fjern ytteremballasjen
-
Kontroller at vareemballasjen er ren og hel
-
Kontroller kartonger som ser ut til å ha vært åpnet nøye
-
Noter mangler/feil på følgebrev, Teamleder kjøkken følger opp
-
Kontroller at varen har god holdbarhetsdato
-
Kontroller temperatur på kjøle (4°C) og frysevarer (-18°C ) ved
mistanke om avvik -
Kontroller kvalitet, utseende og lukt​
Plassering av varer
Plasser kjøle- og frysevarer så raskt som mulig på kjøle- og fryselager.
Varene skal lagres og benyttes slik at eldste varer lagres øverst/ytterst og benyttes først.
Varer skal fortrinnsvis oppbevares i original emballasje som er merket med sporbarhetsinformasjon fra leverandør.
Varer som er allergen/med allergener oppbevares i nederste hylle.
Ved avvik:
-
Beskriv avvik i avviksmelding (dokument 5.2.1), lever til Teamleder kjøkken
-
Teamleder kjøkken/stedfortreder tar opp saken med leverandør og noterer tilbakemelding i avviksskjemaet.
-
Avviksmelding arkiveres i registreringspermen bak flik nr 8.
Ved temperaturavvik inntil 3°C:
Sett varene på henholdsvis kjøl eller frys. Spre varene mest mulig slik at temperaturen synker raskt
Retur til leverandør dersom:
-
Ingredienser/holdbarhetsmerking mangler
-
Emballasje ødelagt, fare for forurensing
-
Kjølevarer 7 °C eller varmere,
-
Frysevarer - 15 °C eller varmere
-
Dårlig kvalitet
-
Holdbarhetsdato passert/dårlig