top of page

Kontroller alltid mottatte varer

Paller, ytteremballasje, hjul og vogner kan tilføre sykdomsfremkallende mikroorganismer inn i produksjonslokalene.

 

  • Fjern alltid ytteremballasje i varemottak

  • Unngå å ta inn paller i lager og produksjonslokalene

  • Desinfiser hjulene på vogner, kassehjul, trillebord regelmessig

VAREMOTTAK

Bestill kun varer fra leverandører som er godkjente leverandører av kommunen

 

Varemottak

  1. Alle varer skal leveres i kjøkkenets varemottak

  2. Kontroller at antall kolli stemmer med følgebrev

  3. Fjern ytteremballasjen

  4. Kontroller at vareemballasjen er ren og hel

  5. Kontroller kartonger som ser ut til å ha vært åpnet nøye

  6. Noter mangler/feil på følgebrev, Teamleder kjøkken følger opp

  7. Kontroller at varen har god holdbarhetsdato

  8. Kontroller temperatur på kjøle (4°C) og frysevarer (-18°C ) ved
    mistanke om avvik               

  9. Kontroller kvalitet, utseende og lukt​


Plassering av varer

Plasser kjøle- og frysevarer så raskt som mulig på kjøle- og fryselager.

Varene skal lagres og benyttes slik at eldste varer lagres øverst/ytterst og benyttes først.

Varer skal fortrinnsvis oppbevares i original emballasje som er merket med sporbarhetsinformasjon fra leverandør.

Varer som er allergen/med allergener oppbevares i nederste hylle.


Ved avvik:

  1. Beskriv avvik i avviksmelding (dokument 5.2.1), lever til Teamleder kjøkken

  2. Teamleder kjøkken/stedfortreder tar opp saken med leverandør og noterer tilbakemelding i avviksskjemaet.

  3. Avviksmelding arkiveres i registreringspermen bak flik nr 8.
     

Ved temperaturavvik inntil 3°C: 

Sett varene på henholdsvis kjøl eller frys. Spre varene mest mulig slik at temperaturen synker raskt

 

Retur til leverandør dersom:        

 

  • Ingredienser/holdbarhetsmerking mangler

  • Emballasje ødelagt, fare for forurensing

  • Kjølevarer 7 °C eller varmere,

  • Frysevarer - 15 °C eller varmere

  • Dårlig kvalitet

  • Holdbarhetsdato passert/dårlig

bottom of page