
Giske Omsorgssenter Kjøkken
Alle produkter som vi produserer sjølv skal merkast før dei vert lagt til lager.
Haldbarheitsdato er viktig, for eigenproduserte varer skal følgjande reglar følgjast:
​
-
Sausar 6 veker
-
Supper 6 veker
-
Brennsnut/lapskaus 6 veker
-
Grøter 6 veker
-
Frikase 5 veker
-
Fårikål 5 veker
-
Sosekjøtt 6 veker
-
Kålstuing 5 veker
-
Kålrotstappe 5 veker
-
Grønsakstuing 5 veker
-
Erterstuing 5 veker
Dette er forutsatt at temperaturen på kjølerommet der varene vert lagra er 2 grader eller mindre.
Frysevarer, rettar som vi har laga som eignar seg til å fryse, samt rettar vi ikkje treng å varmebehandle
før vi sender dei vidare.
-
Frysevarer 6 MND.
NB! Bak haldbarheitsdatoen må det stå . (fryst)
Etikettane for egenproduserte produkter skal innehalde:
-
Namn på avdeling
-
Kva produkt det er
-
Info om oppbevaring
-
Info om tilbereding
-
Bruksdato
-
Pakke/produksjonsdato
-
Holdbar til, dato
-
Mengd pr. porsjon
-
Produsent
-
Allergener merka med fet kursiv.
Etikettar for ompakka produkter skal ha same info.
Med «ompakka» produkt meiner vi ferdig produkt frå industrien, så som: kjøttkaker, fiskekake, karbonade, fiskebollar osv. Desse vert pakka om og tilpassa den enkelte avdeling sitt behov.
Merking til heimebuande sine middagar.
Heimebuande sine middagsbeger skal ha følgjande info på etiketten:
-
Namn på retten
-
Info om oppbevaring
-
Info om tilbereding
-
Bruksdato
-
Pakke/produksjonsdato
-
Holdbar til, dato
-
Mengd pr. porsjon
-
Produsent
-
Allergener merka med fet kursiv.
Eigen produserte og ompakka innkjøpte kaffi mat/kaker merkes slik:
-
Namn på kaka
-
innhald
-
Bruksdato
-
Pakke/produksjonsdato
-
Holdbar til, dato
-
Produsent
-
Allergener merka med fet kursiv
Dei aller fleste kakene er frysevare.
«Leftovers»: andre rester, krafter osv.
Alt som vert sett på kjøl eller frys for mellomlagring, skal merkast, det skal ha følgjande merking:
-
Kva det er
-
Kva dato det er satt inn på kjøla
-
Haldbarheitsdato
Er det varer på kjøl eller frys som ikkje er merka er det som søppel å betrakte.
Umerka varer skal kastast.
MERKING AV EGENPRODUSERTE VARER TIL AVDELINGANE OG HEIMEBUANDE.