Giske Omsorgssenter Kjøkken
Kjøkkenet på Giske omsorgsenter er eit moderne og kostnadseffektivt kjøkken som produserer mat etter souse vide og kok-kjøl prinsippa, ein produksjonsmetode som sikrar god kvalitet på maten.
Denne typen produksjon sikrar også at vitaminer og mineraler held seg godt i maten.
Souse vide er eit moderne ord for god gamaldags hermitisering, det er noko vi alle kjenner til.
I den grad det er mogleg brukar vi langtidskoking og lavtemperatur koking, dette gjeld spesielt på kjøtt, då får vi eit mørt og godt produkt der alle kan klare å ete maten, sjølv om ein har nedsatt tyggefunksjon.
Menyen består for det meste av god gamaldags husmannskost og andre brukte «norske» matretter.
Maten skal være velsmakande, dette kan være ei utfordring når det er over 100 stk som skal ete maten, det betyr at det er over 100 forskjellige sin smak vi skal tilpasse maten til. Når vi produserer mat og skal smake den til med krydder og diverse, må minst to av dei som arbeider på kjøkkenet smake på maten før den vert pakka. Vi må forutsette at alle har krydder tilgjengeleg om dei vil «piffe opp» maten litt.
Sentralkjøkkenet har et vel fungerende internkontrollprogram for matsikkerhet. Det er gjennom grundige analyser og risikovurderinger innført et styringssystem for kjøkkenet der alle grunnforutsetningene for vår drift er ivaretatt i systemet. Alle våre ansatte og samarbeidspartnere har opplæring og trening i bruk av systemet.
Ved hjelp av systemet kan farer for sluttbrukers helse påvises og vurderes på en systematisk måte.
KVALITETSPOLITIKK