Giske Omsorgssenter Kjøkken
PERSONLIG HYGIENE
Personlig hygiene
Ansatte ved Giske Omsorgssenter skal holde en høy grad av personlig hygiene.
Neglelakk, smykker, klokker, ørepynt m.v. skal ikke benyttes i produksjonslokalene.
Private gjenstander oppbevares utenfor produksjonslokalet.
Håndvaskrutiner
Hendene er våre største smittespredere!
Vask alltid hendene mellom ulike arbeidsoperasjoner, og før du håndterer uemballerte matvarer!
Bruk engangshansker
-
Ved håndtering av reker og tunfisk
-
Når du har sår og rifter på hendene(i tillegg til vanntett plaster)
Hygienisk atferd
Ikke host eller nys over matvarer
Røyking og bruk av tyggegummi og snus er ikke tillatt!
Arbeidsklær
Unngå løse hår på arbeids-antrekket – Ta alltid på hodeplagget først! Personer med langt hår skal sette opp håret, eller på annen måte binde det sammen. Arbeidstøy skal være helt og rent ved arbeidsdagens begynnelse, og skal kun benyttes på jobb. Det skal benyttes egne sko. Husk å ta på overtrekksklær dersom du må ut i løpet av arbeidsdagen.
Persontrafikk
Kun personer som har sitt daglige arbeid ved kjøkkenet ved Giske Omsorgssenter skal i utgangspunktet komme inn i produksjonslokalene. Besøkende skal benytte besøksantrekk
Sykdom
Personer som skal arbeide ved Giske Omsorgssenter skal være friske! Smitte kan overføres til mennesker via matvarer. Håndter derfor ikke uemballerte matvarer dersom du har verkende sår og andre hudinfeksjoner (byller), diaré eller ved mistanke om andre smittsomme sykdommer.
Oppsøk lege ved mistanke om salmonella eller andre matforgiftningsbakterier.
Ansatte med påvist smitte skal ikke håndtere uemballerte lett bedervelige matvarer før negativ prøve er bekreftet. Gi beskjed til arbeidsleder/stedfortreder umiddelbart ved mistanke om smittsomme sykdommer!