top of page

Merkepliktige allergener:

  • Peanøtter og peanøttprodukter

  • Nøtter og nøtteprodukter

  • Fisk

  • Skalldyr

  • Melk og melkeprodukt

  • Egg og eggprodukt

  • Gluten

  • Soya

  • Selleri

  • Sennep

  • Sesamfrø

  • Svoveldioksid og sulfitt

  • Lupin

  • Bløtdyr

OBS! Insekter legger egg i matrester- og larver kan utvikles i løpet av 24 timer ved 20°C.

Kontroller alltid råvarene du skal bruke i forhold til lukt og utseende. Ikke bruk råvarer med dårlig kvalitet.

Hold ubehandlede varer atskilt fra ferdig tilberedte varer.

 

Vær spesielt oppmerksom på allergener:

Allergikere kan bli svært syke og få dødelige allergiske reaksjoner dersom de får i seg allergener.

  • Vask alltid utstyr og redskaper før produksjon av allergenfrie varer

  • Hold allergenfrie varer atskilt fra varer med allergener


Soneinndeling

Soneinndeling/skille mellom arbeidsoperasjoner kan gjøres på flere måter:

  • Ulike rom

  • Ulike tidspunkt

  • Ulikt utstyr

 

Varemottak er uren sone. Andre rom er rene soner!

 

Orden, renhold og vedlikehold

  • Utrangert utstyr og lignende fjernes fra lokalet

  • Vaske- og desinfeksjonsmidler skal plasseres i egen hylle eller skap atskilt fra håndtering av mat

  • Renhold skal utføres i henhold til renholdsplanen

  • Vask arbeidsbenker mellom ulike arbeidsoperasjoner

  • Oppvaskmaskin tømmes og spyles ved behov - inntil flere ganger daglig

  • Gi beskjed til Teamleder kjøkken dersom du oppdager skader på innredning, maskiner eller utstyr!

  • Maskiner skal vedlikeholdes i henhold til anvisninger fra leverandører

 

iSO-Piloten AS gjennomfører hygieneinspeksjon en gang per år, Renholds og temperaturkontroll 4 ganger per år.
 

Avfallshåndtering

Oppsamlingsenheter i kjøkkenet tømmes minimum etter hvert skift. Stativ rengjøres daglig.

Avfall sorteres i restavfall, glass og metall, plast og papp.
 

Fugl, insekter og skadedyr

Giske Kommune har skadedyravtale. Vaktmester har besøksrapporter. Ta kontakt med dem dersom du har mistanke om at skadedyr befinner seg i området. Desinfeksjonsarbeid og bekjempelsesarbeid mot insekter og andre skadedyr, skal skje ved egnede metoder. Større arbeider skal utføres i samråd med tilsynsmyndigheten.

Fjern busker, høyt gress og lignende rundt bygningen slik at skadedyr ikke finner gjemmesteder

PRODUKSJONSHYGIENE

bottom of page