Giske Omsorgssenter Kjøkken
Kontroller alltid råvarene du skal bruke i forhold til lukt og utseende. Ikke bruk råvarer med dårlig kvalitet.
Hold ubehandlede varer atskilt fra ferdig tilberedte varer.
Vær spesielt oppmerksom på allergener:
Allergikere kan bli svært syke og få dødelige allergiske reaksjoner dersom de får i seg allergener.
-
Vask alltid utstyr og redskaper før produksjon av allergenfrie varer
-
Hold allergenfrie varer atskilt fra varer med allergener
Soneinndeling
Soneinndeling/skille mellom arbeidsoperasjoner kan gjøres på flere måter:
-
Ulike rom
-
Ulike tidspunkt
-
Ulikt utstyr
Varemottak er uren sone. Andre rom er rene soner!
Orden, renhold og vedlikehold
-
Utrangert utstyr og lignende fjernes fra lokalet
-
Vaske- og desinfeksjonsmidler skal plasseres i egen hylle eller skap atskilt fra håndtering av mat
-
Renhold skal utføres i henhold til renholdsplanen
-
Vask arbeidsbenker mellom ulike arbeidsoperasjoner
-
Oppvaskmaskin tømmes og spyles ved behov - inntil flere ganger daglig
-
Gi beskjed til Teamleder kjøkken dersom du oppdager skader på innredning, maskiner eller utstyr!
-
Maskiner skal vedlikeholdes i henhold til anvisninger fra leverandører
iSO-Piloten AS gjennomfører hygieneinspeksjon en gang per år, Renholds og temperaturkontroll 4 ganger per år.
Avfallshåndtering
Oppsamlingsenheter i kjøkkenet tømmes minimum etter hvert skift. Stativ rengjøres daglig.
Avfall sorteres i restavfall, glass og metall, plast og papp.
Fugl, insekter og skadedyr
Giske Kommune har skadedyravtale. Vaktmester har besøksrapporter. Ta kontakt med dem dersom du har mistanke om at skadedyr befinner seg i området. Desinfeksjonsarbeid og bekjempelsesarbeid mot insekter og andre skadedyr, skal skje ved egnede metoder. Større arbeider skal utføres i samråd med tilsynsmyndigheten.
Fjern busker, høyt gress og lignende rundt bygningen slik at skadedyr ikke finner gjemmesteder
PRODUKSJONSHYGIENE